Politika privatnosti

Uvjeti i odredbe utvrđuju postupak naručivanja, plaćanja, dostave i reklamacije proizvoda ponuđenih na našim stranicama i definiraju način prikupljanja i zaštite osobnih podataka prema Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka ( GDPR ). Korištenjem stranica www.k-b.hr prihvaćate dolje navedene uvjete i odredbe. Ukoliko se s njima ne slažete molimo Vas da ne koristite usluge, informacije i grafike sa ovih stranica.

Izjava o privatnosti

KB d.o.o se obavezuju pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici KB d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

KB d.o.o.(u daljnjem tekstu KB) kao pružatelj usluga Internetske stranice k-b.hr pridržava se važećih propisa s ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca, a posebno Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR). U daljnjem tekstu će biti  opisano kako voditelj obrade KB d.o.o. Sračinec, Vilka Novaka 6, obrađuje osobne podatke.

Molimo sve Kupce Internet stranice k-b.hr, ali i primatelje obavijesti o proizvodima i akcijama (u daljnjem tekstu Pretplatnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke KB prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, koja su vaša prava vezana za pristup osobnim podacima, njihov ispravak i brisanje te koje je vaše pravo na prigovor.

Svaki Kupac odnosno Pretplatnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu [email protected].

Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti unutar uvjeta i odredbi klikom prilikom registracije Kupca odnosno prijavom Pretplatnika na primanje obavijesti o proizvodima i akcijama k-b.hr, Kupac odnosno Pretplatnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže s obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

 

SVE DOKUMENTE VEZANE UZ OPĆU UREDBU O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA TVRTKE KB d.o.o. MOŽETE PROČITATI I PREUZETI OVDJE !

S kojim primateljima KB dijeli osobne podatke?

KB neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Pretplatnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u sljedećoj točci i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

KB će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s:

 1. Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.
 2. Pružateljem usluge za slanje newsletter kampanji. Osobni podaci će se podijeliti sa sustavom za slanje newsletter kampanji samo ako kupac označi da želi primati obavijesti o ponudama, akcijama i promotivnim materijalima.

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje KB putem Internet stranice k-b.hr?

Prilikom registracije osobe za Kupca bima-shop Internet stranice, KB će od budućeg Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, adresa, poštanski broj, e-mail adresa, telefonski broj i lozinka.

Kupac također potvrđuje da se slaže da obradom osobnih podataka kad označi da se slaže s Uvjetima poslovanja. Prilikom registracije moguće je pretplatiti se na obavijesti k-b.hr Internet stranice, te će se ti podaci proslijediti u vanjski sustav za slanje obavijesti. Pretplata na obavijesti nije obavezna te ovisi osobi koja se registrira.

Osim ovih podataka prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, datum i vrijeme pristupa na Internet stranicu k-b.hr, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.

Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Pretplatnika. Ako Kupac odnosno Pretplatnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.

KB preporučuje Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun Internet stranice k-b.hr. Preporučujemo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučujemo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

U koju svrhu KB  prikuplja i obrađuje osobne podatke?

KB prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca Internet stranice k-b.hr u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici k-b.hr, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Kupaca, kako bi ponuda za Kupca bili individualna te kako bi svoju ponudu proizvoda i usluga što više prilagodili navikama i potrebama Kupaca.

KB prikuplja i obrađuje osobne podatke Pretplatnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu slanja obavijesti putem e-maila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje ste se prethodno prijavili, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti k-b.hr Internetsku stranicu. Niti jedan dio Internetske stranice k-b.hr nije dizajniran tako da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka?

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Izjave o privatnosti sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici k-b.hr, a koji je sadržan u Općim uvjetima poslovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.

Pretplatnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na Internet stranici bima-shop te dvostrukom potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka [email protected] ili odjavom s liste pretplatnike klikom na poveznicu za odjavu koja je dostupna u svakoj obavijesti koja se šalje pretplatniku.

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

KB ne prikuplja osobne podatke vezane uz naplatu kreditnim karticama jer u ovom trenutku ne koristi sustav naplate karticama.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

KB pohranjuje osobne podatke Kupaca i Pretplatnika Internet stranice k-b.hr do trenutka kad ih kupac želi izbrisati. Internet stranica k-b.hr omogućuje ispis i brisanje podataka koje posjeduje o nekom kupcu, osim ako postoji zakonska prepreka. U tom slučaju kupac će biti obaviješten o zakonskim preprekama zbog kojih nije moguće obrisati podatke.

Pristup i ispravak osobnim podacima

Kupac i Pretplatnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici te pristupom na vlastiti Profil gdje Kupac može revidirati svoje osobne podatke koje je podijelio s KB.
Kupac i Pretplatnik mogu zatražiti i dobiti od KB cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: [email protected].

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)

Kupac i Pretplatnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti putem internet stranice k-b.hr ili zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka [email protected] i podaci će biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka [email protected] u kojoj navodi zahtjev da se njegovi osobni podaci izbrišu.

Pravo na prigovor

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka [email protected].  Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Pretplatnika i KB d.o.o. odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka KB d.o.o. uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako KB provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice k-b.hr te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Izmjena Izjave o privatnosti

Ovu Izjavu o privatnosti, KB može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na k-b.hr Internet stranici. Zato poziva Kupce i Pretplatnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti zbog eventualnih izmjena. Ako se Kupac ili Pretplatnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Kupca i Pretplatnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu k-b.hr.

Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici k-b.hr.

Nastavak uporabe Internetske stranice k-b.hr od strane Kupca i Pretplatnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Pretplatnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.

Pravila o postupanju s „kolačićima“

Kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na k-b.hr Internet stranici na razne načine npr. kako bi Internet stranica k-b.hr funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe.

Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati  ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.

Kolačići se mogu klasificirati kao:

 • Privremeni kolačići (Session cookies)  – pohranjuju se na računalu , te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internetskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.
 • Trajni kolačići (Persistent cookies) –  Ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. k-b.hr koristi trajne kolačiće kako bi olakšali pristup registriranim korisnicima. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost „zapamti me“ prilikom prijavljivanja, tako da ne morate upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete k-b.hr.
 • Kolačić od prve strane – oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste  kada korisnik ponovno posjeti web stranicu. Kolačići od treće strane – postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords).Ovi kolačići nisu postavljeni od strane k-b.hr, te najčešće služe kao pomoć  pri tumačenju ponašanja korisnika i marketinške svrhe.

Koje su Vam opcije dostupne?

U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safari, Firefox ili Chrome možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje čete odbiti. Mjesto na kojem možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača. Putem opcije „pomoć“ u Vašem pretraživaču pronađite postavke koje trebate.

Ako odaberete opciju da ne želite prihvatiti određene kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije na k-b.hr Internet stranici.

Obrada osobnih podataka putem videonadzora:

 • svrha: zaštita osoba i imovine
 • pravni temelj: legitiman interes tvrtke KB d.o.o.
 • primatelji: video snimke možemo dostaviti na zahtjev nadležnim tijelima (policija, sud) ako je potrebno za provođenje postupaka temeljem posebnih propisa
 • čuvanje: snimke dobivene putem video nadzornog sustava čuvamo najviše 29 dana ili duže ako su one izuzete kao dokaz u sudskom, upravnom, arbitražnom ili drugom pravnom postupku

Kontakt podaci službenika za zaštitu podataka:

Tel.: 042 215 766,  e-mail: [email protected]

Koja su vaša prava u vezi obrade osobnih podataka:

 • Pravo na pristup osobnim informacijama
 • Pravo na ispravak osobnih podataka
 • Pravo na brisanje
 • Pravo na ograničavanje obrade osobnih podataka
 • Pravo na prigovor

 

Naručivanje robe

Svi proizvodi ponuđeni na našoj Internet stranici naručuju se putem formulara u elektronskom obliku. Nakon zaprimljene narudžbe izrađuje se ponuda sa pripadajućim PDV-om i rabatima te se šalje naručitelju na navedenu e-mail adresu radi potvrde narudžbe.

Cijene

Istaknute cijene na ovoj stranici su veleprodajne bez PDV-a, i izražene su u kunama. Krajnji iznos kod zaključivanja narudžbe istaknut je sa PDV-om, koji se obračunava na ukupni iznos kako bi kupac imao informativni uvid u iznos narudžbe. Ponuda sa uključenim rabatima i finalnim iznosom šalje se kupcu naknadno na potvrdu prije isporuke robe. Cijene i košarica za naručivanje vidljivi su tek nakon prijave kupca sa svojim korisničkim imenom i lozinkom.

Slike

Slike artikala su istaknute zbog ilustracije i nemoraju u potpunosti odgovarati izgledu ili boji artikla zbog moguće tvorničke promjene pakiranja, boje i sl. Ukoliko se uz neki artikal ne prikazuje slika, na vaš upit možemo vam dostaviti sliku putem e-maila.

Način plaćanja

Prilikom odabira zaključivanja Vaše narudžbe, prema vašoj želji ponudu sa krajnjim iznosom za uplatu i svim potrebnim podacima, šaljemo vam na vaš broj fax-a ili putem e-maila, a uplatu možete izvršiti na sljedeći naćin:
Virmanom – uplatom u vašoj poslovnici Fine, pošti ili banci
Internetom – ukoliko koristite uslugu Internet banking-a
Pouzećem – plaćanje robe i dostave prilikom dostave kurirskoj službi

U koliko ste naš kupac i imate sklopljeni ugovor sa našom tvrkom, svi uvjeti oko plaćanja i dostave robe navedeni su u ugovoru ili su dogovoreni između vaše tvrtke i nas.

Cijena dostave

Dostava robe je besplatna ukoliko je iznos naručene robe sa PDV-om 2.000 kuna ili više. Ukoliko je iznos naručene robe manji od 2.000 kuna dostava se naplaćuje prema trenutno važećem cjeniku kurirske službe sa kojom naša tvrtka ima ugovor, i ona iznosi 45 kuna + PDV za paket ( kutiju ) do 30 kg, odnosno 240 kuna + PDV za paletu. Cijene dostave vrijede za područje cijele Hrvatske osim otoka koji nisu povezani mostom. Roba se dostavlja na adresu vaše tvrtke.
KB d.o.o. Sračinec zadržava pravo promjene cijene dostave ukoliko se ona promijeni od strane kurirske službe o čemu se obavezuje obavijestiti naručitelja ( kupca ) robe.

Rok dostave

KB d.o.o. će pokušati izvršiti dostavu u roku od 48 sati od primitka uplate ako je plaćanje avansno, odnosno od primitka narudžbe ukoliko kupac ima ugovor sa našom tvrtkom, a maksimalno u roku od 5 dana od primitka uplate ( narudžbe ). Ukoliko bi rok isporuke trebao biti duži od navedenog, KB se obavezuje o tome izvijestiti kupca.
Ukoliko KB d.o.o. nije u mogućnosti izvršiti isporuku nekog od naručenih artikala obvezuje se o tome obavjestiti kupca i ponuditi rješenje u obliku zamjenskih artikala ili nekim drugim međusobnim dogovorom.

Reklamacija

KB d.o.o. se obvezuje slati nove i neoštećene, tvornički upakirane artikle. Kupac ima pravo reklamacije na oštećenja izazvana transportom koju mora obavezno utvrditi prilikom preuzimanja robe od dostavljača. Dostavljač mora napraviti zapisnik o oštećenju robe, a KB d.o.o. se u tom slučaju obvezuje ponovno poslati ispravne artikle u zamjenu za oštećene ili odobrenje u vrijednosti oštećene robe. Sve ostale skrivene nedostatke i oštećenja robe koje nisu prouzročena transportom kupac može reklamirati u roku od 3 dana od primitka robe telefonski ili e-mailom.

Izmjene uvjeta kupnje

KB d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih uvjeta te se obvezuje iste sa izmjenama objaviti na ovom mjestu.

0
  0
  KOŠARICA
  Košarica je praznaNazad na trgovinu